Funktioner


Seiteninhalt:
Bild: F_3058752_376x168.jpg
 
Bild: function
 
Bild: F_4005939_376x168.jpg
 

Skillnaden är NOMATEC®

"Ingenting är omöjligt" - detta motto ger en bra beskrivning av NOMATEC® funktioner
NOMATEC® cellplasternas specifikationer och funktioner gör dem till användbara lösningar i nästan alla branscher. Kontakta oss och berätta vad du behöver. Tillsammans kan vi helt säkert hitta en lösning.
Bild: Bouroullec_2_376x344.jpg
 
Bildbeschreibung:
Bild:
 
Bildbeschreibung:
Bild:
 
Bildbeschreibung:
Här nedanför hittar du exempel på fem olika områden där NOMATEC® används. Vi erbjuder självklart också lösningar inom andra områden.

Isolering

Tack vare cellplasternas värmeisolerande egenskaper är de perfekta lösningar på många tillämpningsområden. Antingen det rör sig om köldbryggor vid fönster och fasader i byggsektorn, energieffektiv transport av fjärrvärme eller allmänt som rörisolering, erbjuder NOMATEC® effektiv och rationell isolering över hela världen.

Akustik

Cellplaster spelar en viktig roll som ljuddämpare. NOMATEC® används bland annat för att minska ljudkorridoren vid järnvägstransport. De dämpar effektivt ljud av fotsteg på golv och kan även med fördel användas som skiljeväggar i kontorsmiljöer. I bilar används NOMATEC® till exempel i A-, B- och C-stolpar.

Flytförmåga

Våra tekniska cellplaster är lätta och ändå stabila tack vare cellstrukturen. Det gör att de kan användas på många olika områden där det krävs flytförmåga, bland annat vid skeppsbyggeri eller för att motverka oljespill (flytande oljebommar). De används även i fritidsartiklar, till exempel som flytpinnar i simbassängen.

Tätning

Det finns alltid skarvar när olika delar monteras samman för expansions- eller isoleringsändamål. Dessa skarvar behöver tätas för att skydda mot vind och väder med en produkt som passar ursprungsstrukturens form och storlek. NOMATEC® används bland annat i broar mellan prefabricerade element, i utsatta murverk eller på motorvägar och flygplatser.

Fysisk säkerhet

Hjälmar, dynor, hoppmattor och skydd runt stänger och på byggplatser som tillverkas av NOMATEC®-cellplast skyddar vid arbete, idrott eller lek. NOMATEC®:s ansats- och tumblingmattor skyddar kroppen och leder samt förebygger skador för elitidrottare.

Komfort

Våra cellplaster gör livet bekvämare för användaren. Antingen i den perfekt madrasserade favoritfåtöljen eller i den ergonomiska madrassen för en god natts sömn – NOMATEC® gör helt enkelt livet lite bekvämare.